El que has de saber per a carregar el teu cotxe elèctric a casa

Són molts els aspectes que diferencien als vehicles elèctrics dels de combustió. Però un dels aspectes principals és la substitució del proveïment de carburant de combustible per la recàrrega de les bateries. En el cas del vehicles de combustió necessites desplaçar-te fins a una gasolinera; però pots carregar el teu cotxe elèctric a casa. No obstant això, en tractar-se d’una tendència a l’alça, és molt comuna que sorgeixin algunes preguntes sobre aquest tema.

Recàrrega el teu vehicle elèctric a casa

El lloc en el qual més hores està estacionat el vehicle elèctric sol ser a casa. És per això que una de les localitzacions més apropiades i empleades per a la càrrega d’un cotxe elèctric és el garatge de casa, tant si és privat com a comunitari.

És comú que els propietaris de vehicles elèctrics optin per instal·lar a casa un punt de recàrrega. Així poden deixar el vehicle carregant tota la nit i disposar de la càrrega completa al matí següent per a anar a treballar. Encara que no és imprescindible disposar d’un punt de càrrega, aquest ofereix grans avantatges respecte a realitzar la càrrega de les bateries amb un endoll tradicional.

Com carregar el cotxe elèctric a casa?

El fet de poder carregar el cotxe elèctric a casa és fonamental per a aprofitar millor el temps que el vehicle es troba estacionat. D’aquesta manera, és possible treure-li major profit al vehicle elèctric. Per a poder realitzar aquesta recàrrega d’energia és necessari disposar d’un punt de càrrega especialitzat, o emprar una connexió tradicional schuko.

Un punt de càrrega és un dispositiu que gestiona la recàrrega de les bateries del cotxe elèctric. Es tracta d’una instal·lació que garanteix una recàrrega segura, ràpida i sense pèrdues energètiques. Sol anar situat en la paret del garatge i, entre els seus principals característiques, podem destacar les següents:

 • Compatibilitat amb qualsevol cotxe elèctric
 • Reducció dels temps de càrrega
 • Seguiment a temps real del cost i consum energètic de la recàrrega
 • Major seguretat de càrrega, evitant pics de tensió i detectant fuges
 • Programació de temps i horaris de recàrrega
 • Comptador MID

La manera més senzilla i sostenible de carregar el teu cotxe elèctric a casa és mitjançant la instal·lació d’un punt de recàrrega. En Estalvi Energia t’ajudem amb la instal·lació més apropiada segons les teves necessitats, perquè així puguis recarregar el teu vehicle elèctric des de casa. Els nostres punts de càrrega ofereixen una càrrega fins a 8 vegades més ràpida que la que obtindries d’una presa de corrent clàssic.

Eficiència i tecnologia

 

Avantatges de la instal·lació d’un punt de càrrega a casa

Són moltes els avantatges que presenta la instal·lació d’un punt de càrrega en la llar. Per aquest motiu, cada vegada són més els propietaris de cotxes elèctrics que instal·len punts de càrrega en les seves llars. Algunes dels avantatges més destacats són la comoditat del procés de recàrrega, l’estalvi de temps, la gestió energètica i l’estalvi econòmic.

En disposar d’un punt de càrrega, pots carregar el teu cotxe elèctric a casa de manera ràpida; evitant així els desplaçaments a les estacions de càrrega o la lentitud de la càrrega convencional. A més, en poder realitzar la recàrrega des de la comoditat de la teva llar, pots carregar-lo en el moment que més et convingui, sense haver d’asseure’t a esperar que la bateria del vehicle estigui full. L’horari més emprat per a la recàrrega és generalment durant la nit.

Addicionalment, en disposar d’un punt de càrrega a casa, tens absolut control en la gestió energètica. Mitjançant l’app de control podràs saber la velocitat de càrrega, la quantitat de consum energètic a temps real i el temps estimat de càrrega. A més, et permetrà realitzar la programació de recàrrega, perquè el vehicle estigui llest a una hora en particular, entre moltes altres opcions.

Quant es triga a carregar un cotxe elèctric a casa?

El temps que es triga a carregar un cotxe elèctric a casa va lligat a tres diferents factors: la potència del punt de recàrrega, la capacitat de les bateries i la potència màxima a la qual el vehicle pot ser carregat.

Un dels aspectes que més influeix en el temps de la càrrega és la potència del punt de recàrrega. Si es realitza la recàrrega del vehicle elèctric mitjançant una connexió convencional a un endoll de l’habitatge, el temps per a una recàrrega total pot ser d’entre 6 i 9 hores. Si, per contra, s’empra un punt de càrrega homologat, el temps es veu dràsticament reduït, arribant a ser d’entre 2 i 4 hores per a realitzar una càrrega completa.

Sense cap dubte, l’opció més eficaç per a realitzar una càrrega completa de les bateries del teu cotxe elèctric és la instal·lació d’una estació de recàrrega a casa. Per a aquest treball pots comptar amb els instal·ladors professionals certificats de Estalvi Energia. Ells s’encarregaran d’assessorar-te i instal·laran el punt de recàrrega a Barcelona que més s’adapti a les teves necessitats. Així, podràs carregar el teu cotxe elèctric a casa fins a 8 vegades més ràpid que amb una presa de corrent convencional.

Més informació  La informació que envies a través d'aquest formulari és de caràcter personal i, per tant, necessitem recordar-te els drets que tens en matèria de protecció de dades. El responsable. T'informem que les teves dades seran tractades per ESTALVI ENERGIA com a responsable d'aquest web, empresa propietat d'ESTALVI TÈRMIC. La finalitat. Et demanem el teu nom, correu i telèfon en aquest formulari per afegir-te a la nostra llista de suscriptors i enviar-te notícies relacionades amb el món del marketing industrial i els serveis de la nostra empresa. Legitimació. Al marcar la casella de verificació que figura més amunt estàs donant el teu consentiment per a que les teves dades siguin tractades d'acord amb la finalitat d'aquest formuari que figura a la nostra política de privacitat.
  Clica aquí per a llegir-la. Seguretat.
  Les dades que envies estaran segures i seran emmagatzemades a les nostres oficines de C/ Arquímedes 41, CP 08030, BARCELONA (Barcelona), que cumpleix amb els màxims nivells de seguretat. Drets. Podràs executar els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les teves dades enviant un correu electrònic a legal # estalvienergia * com.

  Dades oficials d'EVBox

  +100.000

  punts de recàrrega repartits a tot el món

  +2.500

  punts de recàrrega ràpida amb carregadors DC

  +55

  països utilitzen els nostres punts de recàrrega

  900M

  km recorreguts per vehicles elèctrics

  Posa’t en contacte amb nosaltres
  i t’assessorarem sobre la millor opció.