HistòriaVehicles elèctricsVehicles elèctrics

Breu història dels vehicles elèctrics

Estalvi Energia us dóna la benvinguda al blog, on s’aniran publicant articles relacionats amb la mobilitat sostenible, noves normatives, vehicles elèctrics, punts de recàrrega i sostenibilitat.

El vehicle elèctric no és una invenció actual, atès que el cotxe elèctric va ser un dels primers automòbils a ser desenvolupats (1832 – 1939). Robert Anderson va ser l’inventor del primer vehicle elèctric pur i el professor Sibrandus Stratingh va dissenyar i va construir els primers vehicles elèctrics a escala reduïda. L’any 1897 l’americana companyia “ELECTRIC VEHICLE COMANY” va posar en circulació més de 100 vehicles elèctrics circulant en les grans ciutats com Chicago, Philadelphia, Boston, Washington DC i Nova York com a vehicles de servei (TAXIS). A principis del segle XIX, el 28% dels vehicles estatunidencs eren elèctrics. Amb aquest auge l’empresa DETROIT ELECTRIC CAR va començar a produir vehicles amb propulsió per bateries de plom-àcid. En aquells dies a Europa la marca suïssa TRIBELHORNLANZA va llançar autobusos amb autonomia de 60 a 100 km/h i velocitat de 25 km/h. Però després d’introduir l’ARRENCADA elèctrica en els vehicles de combustió interna i amb la producció en cadena de muntatge del vehicle de combustió (creat per Henry Ford), va deslligar i va contribuir a la caiguda del vehicle elèctric. En 1920 la indústria de l’automòbil elèctric desapareix, després dels bons resultats dels vehicles de combustió interna en la primera guerra mundial. Quatre o cinc dècades més tard el vehicle elèctric torna a sorgir, però només amb connotacions ecològiques. Després de la crisi del petroli juntament amb el problema de l’escalfament global, es força als fabricants de vehicles convencionals a millorar l’eficiència mentre es buscaven alternatives. A principi dels 90, General Motors presenta el IMPACT, sent el propulsor del cotxe elèctric més famós.
 

Segle XXI, el boom dels vehicles elèctrics

En l’actualitat per motius climàtics el vehicle de combustió interna està començant la seva decadència. Els fabricants d’automòbils saben que la revolució i el futur en el pròxims anys són els vehicles elèctrics. És cert que la creació del vehicle elèctric genera CO2, però només en la seva etapa de naixement. Posteriorment el vehicle no emet emissions a la atmosfera, sent sostenible per al medi ambient. Les tendències apunten al fet que en els pròxims anys la flota de vehicles elèctrics continue creixent. En Estalvi Energia oferim la instal·lació de punts de recàrrega, tant per a empreses i espais públics com per a particulars i comunitats de veïns.